Binnen Scouting Regio Drenthe is het Regionaal Trainingsteam (RTT) actief dat als taak heeft de organisatie, inhoud, kwaliteit en uitvoering van alle vormen van training voor alle scoutinggroepen binnen de Regio te verzorgen. De volgende trainingen worden georganiseerd door het RTT:

Dagtrainingen

9 van de 12 basis-modules worden gecombineerd aangeboden op 2 losse trainingsdagen op zaterdag 3 februari en zaterdag 10 maart in Borger. Deze is helaas alweer vol.

Er is 16 juni nog een extra dagtraining bij Scouting Nienoord (de 2e trainingsdag wordt na de zomervakantie gepland). (klik hier om in te schrijven).

E-learning modules

De 3 online modules zijn hier te volgen:

Losse modules

Ben je op zoek naar een specifieke module? Deze bieden we op aanvraag aan, je kunt je hieronder inschrijven. Vanaf 5 deelnemers gaan we samen een datum en locatie bepalen.

Explorerbegeleidingtraining

In samenwerking met de omliggende regio's bieden we deze training jaarlijks in Zwolle aan. In een avond en dag kun je je hiermee kwalificeren tot explorerbegeleiding of roverscoutsadviseur/coach. (klik hier om in te schrijven)

Kamptraining

Deze wordt aangeboden in het weekend van 23 t/m 25 maart (klik hier om in te schrijven). De locatie (onder voorbehoud) is Uteringskamp.

Vervolgtrainingen. o.a:

Niet Direct Leidinggevenden trainingen. o.a:

• Praktijkbegeleiders

Kwalificeren

Hoe zorg je dat je ook gekwalificeerd wordt? Het eerste wat je dient te doen, is met je praktijkbegeleider een gesprek aan te gaan. Samen kijken jullie of je aan alle kwalificaties die bij je functie horen voldoet. Wellicht kunnen sommige deelkwalificaties direct al afgevinkt worden (dankzij de ervaring die je bijv. op je werk of studie hebt opgedaan), of misschien moet je nog enkele trainingen volgen. (Hoe voeg je als praktijkbegeleider deelkwalificaties toe? in deze video wordt dat uitgelegd).

Heb je alle deelkwalificaties op orde? Top! Dan dient je praktijkbegeleider jouw kwalificatie aan te vragen in SOL (hoe? in deze video wordt dat uitgelegd). Het trainingsteam zal regelmatig in SOL kijken of er weer nieuwe aanvragen zijn.  Zodra er voldoende aanvragen zijn wordt er een gezellige avond gepland waarop je ‘getoetst’ wordt op je kwaliteiten door middel van een eindgesprek. Je praktijkbegeleider dient hierbij aanwezig te zijn.

Deze deelkwalificaties heb je nodig:

Gekwalificeerde leiding  - Deelkwalificatie 1 t/m 12.
Teamleider -

Gekwalificeerde leiding + Teamleider training.

Kwalificatie op kamp - Deelkwalificatie 1,4,6,9, Organiseren van een kamp, Programma op kamp, Veiligheid en gezondheid op kamp + 3 facultatieve modules

Kwalificatiewijzer

Wil je meer info over welke deelkwalificaties je nodig bent voor andere trainingen? Of wil je bijv. weten wie die deelkwalificaties af kan vinken voor je in SOL? Of wie er over de registratie en goedkeuring ervan gaat? Kijk in dat geval even op de Kwalificatiewijzer van Scouting Nederland. Daar staat alle informatie voor elk denkbare kwalificatie binnen scouting.

Aanmelden

Als je inlogt in Scouts Online en dan via het menu Vrijwilligers naar Inschrijven trainingen gaat en dan klikt op Trainingen Drenthe 2016-2017, dan zie je ons actuele aanbod (Hier vind je ook de 2 online modules).

Betalingen

De groepspenningmeester ontvang een acceptgiro voor de betalingen van de training. De kosten per training worden aangegeven in Scouts Online.