Q: Ik ben al 10+ jaar leiding, wat ga ik nog leren op een training?

A: Waarschijnlijk niet veel meer. Ga even in gesprek met je praktijkbegeleider, waarschijnlijk kun je al veel competenties op de kwalificatiekaart samen afstrepen. Samen moeten jullie dus  afstemmen of je alle nodige competenties al in huis hebt. 
 
Tip: Er is overigens in die tijd wel veel veranderd binnen scouting. Zo zijn er verschillende speltakthema's behoorlijk veranderd, en ook bestaat 'Scouting Academy' pas sinds 2010, dus het
is sowieso aan te raden om de modules 1, "Spelvisie en Spelaanbod" en 3 "Scouting Academy" te volgen. Dit zijn beide e-learning modules, dus die zijn gewoon thuis op de bank in een uurtje te doen.
 

Q: Ik werk in het onderwijs/in de zorg/bij een kinderopvang etc., wat ga ik nog leren op een training?

A: Op bepaalde vlakken kun dan je wellicht het trainingsteam meer vertellen dan andersom. Ga even in gesprek met je praktijkbegeleider, waarschijnlijk kun je al enkele competenties op de kwalificatiekaart samen afstrepen. Samen moeten jullie dus  afstemmen of je alle nodige competenties al in huis hebt. 
 

Q: Wat is een kwalificatiekaart?

De kwalificatiekaart geeft een overzicht van de competenties die iemand nodig heeft voor een bepaalde functie binnen Scouting Nederland. De kwalificatiekaart is onderdeel van de Scouting Academy. De praktijkbegeleider gebruikt de kwalificatiekaart om vast te stellen of iemand gekwalificeerd is voor een functie. Deze zijn voor elk denkbare functie binnen Scouting hier te vinden.